PIVNIȚELE DIN BRĂNEȘTI - EPOCA DE PIATRĂ

A Updated Iunie 16, 2021
EPOCA DE PIATRĂ

Informatie despre restaurant

Mesele servite
Gama de preturi

Informatii de contact

Numar de telefon
+373 691 64 445

Locatie

Adresa
Brănești, Comuna Ivancea, Orhei
Cod Postal
MD-3503

Situată într-o zonă pitorească, în coasta Orheiului Vechi, această împărăție subterană "Pivnițele din Brănești", de fiecare dată trezește uimirea numeroșilor vizitatori din țară și peste hotare. Vinăria Brănești este amplasată într-o veche mină de calcar, veche de peste 400 de ani, ale cărei galerii se întind pe 75 km. Întreaga construcție are cel puțin 60 de metri adâncime, asigurând o temperatură constantă de 12-14 grade pe tot parcursul anului și un nivel de umiditate de 90-92%, ideal pentru îmbătrânirea vinului.

Aceste condiții naturale sunt completate de artizanii care transformă strugurii în vin delicios. Vinăria are aproximativ 800 de hectare de podgorii proprii într-o frumoasă zonă împădurită de pe versanții Orheiul Vechi, și, de asemenea, aproape de satele Romanești și Tudora. Pivnițele din Brănești produce vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert. Deosebit de apreciate sunt vinurile de colecție, precum și vinurile produse după o tehnologie specială, precum ar fi Madera, Marsala, vinul pastoral.

Vinăria lucrează acum la lansarea primului hotel subteran din Moldova și dezvoltă un complex turistic unic „Epoca pietrelor”. Acest lucru va oferi vizitatorilor o oportunitate de a experimenta viața într-o peșteră, așa cum ar fi fost în epoca de piatră, cu mici atingeri ale epocii moderne. În subteran nu există conexiune internet sau rețea de telefonie mobilă, deși aceasta va fi mereu disponibilă la intrarea principală în complex.

Un loc special este și sala pentru spectacole cu o acustică deosebită, unde se petrec recitaluri de poezii, concerte și alte evenimente culturale. În curând se planifică deschiderea zonei Wine Spa, unde vor fi amplasate căzi speciale cu vin, pentru răsfățul turiștilorUn loc special este și sala pentru spectacole cu o acustică deosebită, unde se petrec recitaluri de poezii, concerte și alte evenimente culturale. În curând se planifică deschiderea zonei Wine Spa, unde vor fi amplasate căzi speciale cu vin, pentru răsfățul turiștilor.

Recenziile utilizatorilor

Nu exista recenzii pentru acest articol.
Already have an account?
Vot (o valoare mai mare inseamna mai bine)
Bucătărie
Atmosferă
Deservire
Preț
Comentarii