CHÂTEAU PURCARI

A Updated Decembrie 14, 2023
CHÂTEAU PURCARI

Informatii de contact

Numar de telefon
(+373) 68 353 031 / (+373) 68 120 820

Locatie

Adresa
s. Purcari, r. Ștefan-Vodă

Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase şi renumite domenii ale Europei de Est.

Château-ul este recunoscut în toată lumea pentru vinurile sale super-premium, care au adunat pe parcursul secolelor peste 200 de distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale – Decanter, Challenge International du Vin, Concours Mondial de Bruxelles, International Wine and Spirit Competition, dar și legendara apreciere la curtea regală a Marii Britanii.


Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

Grupul deține un portofoliu compus din mai multe branduri de vin și vin spumant, din toate categoriile de preț, precum și un brand de divin premium.

Grupul Purcari este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 40 de piețe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) și America (SUA și Canada).

Începând cu luna februarie 2018, Purcari a fost listată la Bursa de Valori București, prima Ofertă Publică Inițială a unei companii din Moldova.

Investitori globali blue chip au susținut compania la IPO, inclusiv Fiera Capital, Franklin Templeton și SEB.

În 2019, Grupul Purcari a vândut 20 milioane de sticle.

În 2019, calitatea vinurilor Purcari produse de Grup a fost recompensată cu 116 de medalii la Decanter, IWCS, Challenge International du Vin Bordeaux și Concours Mondial de Bruxelles.

În ianuarie 2020, Grupul avea peste 600 de angajați în cadrul celor 4 vinării pe care le deţine.

Purcari Wineries Public Company Limited este o societate publică constituită și organizată în conformitate cu legislația Ciprului, înregistrată sub numărul HE 201949, cu sediul social în Cipru, str. Lampousas 1095, Nicosia.


Recenziile utilizatorilor

Nu exista recenzii pentru acest articol.
Already have an account?
Vot (o valoare mai mare inseamna mai bine)
Bucătărie
Atmosferă
Deservire
Preț
Comentarii